הצוות






שרגא רוזנברג
יזם ומנכ"ל היקב
shraga1@actcom.net.il
יזם ומנכ"ל. מתגורר ביישוב אפרת. שרגא, עובד סוציאלי במקצועו, ניהל בית אבות בירושלים במשך עשרים שנה. בשנות התשעים החל בעקבות עצה של חבר בהכנת שכר פטל משיח פטל שחור שצמח בגינתו, ומאז הכל היסטוריה...
רגע פיקנטי: "לפני החתונה הייתה לי מכונית ספורט ישנה, מכרתי אותה כדי לקנות טבעת לאשתי- תמר. לימים, החלטתי לחזור לעיסוק הישן ורכשתי שני רכבי אספנות מדגם נאש מטרופוליטן, והם מוצגים היום לתצוגה בחזית היקב.".
תמר רוזנברג ז"ל
מייסדת היקב
אמנו היקרה ומייסדת היקב. מהנדסת בניין במקצועה, שעזבה את עיסוקה והלכה בעקבות אישה אל הכרמים והיקב. תמר ניהלה את היקב ביד רמה עד פטירתה בתמוז תשע"ג. בעיקר נהנתה מהמפגש הבלתי אמצעי עם הלקוחות הרבים שאותם הכירה בשמותיהם, ואת סיפוריהם ונפתולי משפחותיהם הכירה על בורים.
כל אשר לנו, לה הוא. יהי זכרה ברוך
אסף רוזנברג
מנהל שיווק של היקב
assafro1@gmail.com
בן 27, מתגורר באפרת, בתחום היין מכיתה ה', כשניהל את מילוי הבקבוקים הראשון, עם החברים בחצר הבית. בוגר תואר ראשון בכלכלה ופסיכולוגיה מאוניברסיטת בן גוריון, היום משמש כפרוייקטור של היקב, ומנהל את גן האירועים והשיווק.
רגע פיקנטי: "בגיל 7 הלכתי לאיבוד בכרם ברמת ערד, בשעה שלוש לפנות בוקר אבא לקח נגלה הביתה, והתלבט אם לקחת אותי או עוד 200 קילו של ענבים. מה אתם חושבים שהוא בחר? מצאו אותי רק בשבע בבוקר."
רות שוורץ
מנהלת מטבח וגן אירועים
ruthy_labi@live.com
מובילה היום את המטבח המסעדה ביד רמה. למדה בישול במכללת הדסה, בוגרת קורסי בישול וקונדיטוריה רבים. קונדיטורית בחסד, עובדת במטבח היקב החל משנת 2006. . רות מתגוררת באפרת ואם ארבעה.
בנוסף, רות מנהלת את גן האירועים כרם תמר.
רגע פיקנטי: כטבחית צעירה ונשואה טרייה כאשר ניסיתי להתקבל לעבודה ביקב חששתי לספר שאני נמצאת בהריון. לשמחתי תמר ז"ל כלל לא ראתה בזה בעיה ושמחה לקבל אותי. מאז גם שאר ילדיי צמחו והתפתחו בין הסירים והמחבתות של מטבח היקב.
נעם שבט
מנהל מרכז המבקרים
bayekev@gmail.com
נולד וגדל בגוש עציון, כיום מנהל את מרכז המבקרים של היקב וסטודנט לניהול, במכללת הדסה בירושלים. נעם מתאם, מדריך, ומטעים את באי היקב הרבים אשר נהנים מסיורים מרתקים ויין מדהים.
רגע פיקנטי: אני אוהב במיוחד להדריך סיורים למשפחות שהגיעו ליקב בעקבות ביקור והמלצה של בן משפחה שהגיע אלינו במסגרת תיירות חינוכית רבה הקיימת במקום. זה פשוט מדד הצלחה!
נדב רייס
עובד מסור
העובד המסור- נדב, בן קיבוץ לביא, רפתן במקורו, עובד ביקב משנת 2005. נדב הוא עמוד התווך של היקב, ואין בקבוק שלא עובר תחת ידיו החרוצות. נדב, נשוי ואב לשניים, מתגורר בגבעת מרדכי שבירושלים, בוגר תואר ראשון בביולוגיה.